Strona główna / Koło Gospodyń Wiejskich
Wtorek - 15 lutego 2022 Arnolda, Jowity, Georginy      "Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - trwać w błędzie." Cyceron
Rada Sołecka
Nasza miejscowość
Komunikaty
Koło Gospodyń Wiejskich
Zdrowie
Biblioteka
Ludzie tej ziemi
Ważne telefony
Rzymskokatolicka Parafia p.w. Św. M.M. Kolbego
Wyznawcy Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego
Wyznawcy Kościoła Chrześcijan Dnia Sobotniego
Wykaz ulic
Mapa Gminy Suszec
Wigilia 2014r
Księga Gości
polski
Projekt kulinarny

Aktualności i Ogłoszenia  ] SPOTKANIE WIGILIJNE
50 - LECIE NASZEGO KGW
DOŻYNKI GMINNE
FESTIWAL:
POD WIATĄ - OGNISKO
WYCIECZKA DO PALMIARNI W GLIWICACH
ŚWIĘTO PSZCZOŁY
DZIEŃ KOBIET - 2015
DZIEŃ SENIORA
BABSKI COMBER 2015
WIGILIA - CZAS OCZEKIWANIA
DZIAŁALNOŚĆ KOŁA GOSPODYŃ WIEJSKICH ROK 2015
TAŃCZYLI I TAŃCZYLI ....
PIELGRZYMKA DO PIEKAR
OGNISKO W PIELGRZYMOWICACH
BRANICKA MARYJKA
OGNISKO POD WIATĄ
BYLIŚMY NA WYCIECZCE...
NASZ KULIG
DZIEŃ KOBIET
DZIEŃ SENIORA
BIESIADA Z TAŃCEM I PIOSENKĄ
BABSKI COMBER
Plan pracy KGW rok 2014
Sprawozdanie z działalności KGW za rok 2013
Informacja o KGW
Europejski Dzień Kobiet
Konkurs kulinarny
Plan pracy KGW na rok 2009
"Z tradycją i smakiem"

Dnia 27 listopada 2013 r w Domu Przyjęć" Markowy" w Porębie odbyło się spotkanie podsumowujące projekt kulinarny: "Z tradycją i smakiem - kucharzymy, gotujemy, warzymy" przygotowany przez Stowarzyszenie LGD  "Ziemia Pszczyńska". Przedstawicielki 21 Kół Gospodyń Wiejskich prezentowały przyrządzone przez siebie potrawy na pięknie przystrojonych stołach.
Gościem specjalnym tego spotkania był znany śląski kucharz - Remigiusz Rączka, który na tę okazję przygotował specjalne dania, a mianowicie: żur na kwasce z kapusty, karminadle ze śledziem oraz ciaperkapusta. 
Nasze Koło reprezentowały panie: M. Przontka, J. Buchta, E. Karnas, A. Balcarek, T. Stawska. Przygotowałyśmy kilka potraw oraz trzy nalewki. Oto potrawy ; zupa fasolowa, rosół z wędzonki, szpinak na gęsto, gęsie szyjki nadziewane, klopsiki z wątróbki, placki z sera białego, zwijaniec drożdżowy z serem i jabłkami, swojski smalec, swojski chleb oraz trzy nalewki: nalewka z mięty, z pigwy i kwiatów czarnego bzu. Wszystkim gościom smakowało. Chętne panie, które chciałyby pochwalić się zdolnościami kulinarnymi zapraszamy na spotkania naszego Koła w Rudziczce.

© Wszelkie prawa zastrzezone     INTERAKTYWNA POLSKA
Webmaster: IAP